PERFEKT TILL JULMYSET



Jag har julbakat en del i dagarna och en av mina favoriter är dessa saffransbiscotti som är bakade efter Leilas recept. Otroligt goda och perfekta till glöggen eller kaffet på kvällen. Jag skriver receptet här ifall det är någon som vill testa på dem:

Saffransbiscotti av Leila Lindholm
Ca 35 skorpor

Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader)
2. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen
3. Blanda i de torra ingredienserna och mandeln
4. Forma degen i tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
5. Grädda mitt i ugnen, 25 minuter
6. Ta ut länderna och sänk temperaturen till 125 grader
7. Skär de i 1 centimeter tjok skivor och lägg tillbaka dem på plåten
8. Torka skorporna på en plåt i ugnen i 15 minuter tills de är helt torra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0