GOTT NYTT ÅR FINA NI!

                                               
Förberedelserna inför kvällen är i full gång och champagnen ligger på kylning. Kan inte riktigt förstå att hela 2010 redan gått men nu är vi här, sista dagen på året. Jag har precis plockat fram kläderna till kvällen men funderar på vilken väska man ska ha till. Denna från Asos hade passat perfekt. Så fin!

Jag hoppas ni får en fantastisk kväll/natt och firar det nya året som aldrig förr! Jag ser fram emot 2011 - kommer bli ett år fullt av spännande händelser och beslut!
Gott Nytt År!


NYÅRSOUTFIT



Imorgon tar jag på mig min relativt nyinköpta klänning från H&M och hade gärna matchat den med klumpiga klackar från topshop, ett stort glammigt armband och en "hård" väska. Vi får se hur det blir imorgon...

NYA FAVORITER



Fynande de snyggaste pumpsen på Zaras rea. Bara 399 kronor! Har spanat in dessa enda sedan de kom in tidigare i höstas och blev överlycklig när just min storlek stod kvar där på hyllan. De är så snyggt melerade i brunt lack och kommer bli invigda så snart snön försvunnit lite..

ONSDAG

                       

Såhär ser jag ut idag när jag ska lämna lägenhetsnycklar, luncha med min "ex-sambo" och fixa pynt till nyårsmiddagen. Försökte visa mina favoritbyxor lite närmre för er. Svarta, höga i midjan och snygga detaljer på sidorna. Man kan aldrig ha för många svarta byxor!

Blus / Zara (fyndad på rean!)
Byxor / Monki
Skärp / Lindex
Skor / Din Sko


H&M'S VÅR



H&M har bytt ut hela sin webshop mot vårnyheter och visst blir man sugen på att klicka hem en helt ny garderob? Det är ju ingen tvekan om vilken färgskala du ska gå klädd i till våren och jag hade inte haft något emot att äga varenda litet plagg ovan. Klick, klick, klick...

JULKLAPPAR

                                        

I julklapp fick jag bland annat dessa underbara skålar som verkligen är jag. Är övertygad om att de kommer bli väl använda.


TRANSPARENT



Till vår lilla "skrivhörna" här hemma behövs en stol och jag har snöat in mig på de transparanta alternativet. Drömmen hade varit den till vänster från Kartell men det lutar mer åt Ikeas budget alternativ. Ska man kanske börja spara?

MIDNIGHT PASSION

                              



På bilden nedan skymtar ni mitt favoritlack just nu. Midnight Passion heter det och det kommer från H&M.

REAFYND/OUTFIT

                    

Här ser ni mitt absolut bästa reafynd; en prickig varm och go kofta från H&M. Har kostat 399 kronor men nu endast 150 kronor. Helt klart ett kap! Finns i beige också med svarta prickar. Skynda att fynda ni också! Idag matchar jag med lacktaights och volangstrumpor när vi skruvar ihop garderober här hemma.

SNÄCKSKAL

                                           

Har precis klickat hemma denna fantastiska taklampa som ska få hänga i vårt vardagsrum. Den är klädd i bitar av snäckskal och kommer från Ellos. Just nu har de dessutom 40% på en valfri vara så passa på att fynda.


JULDAGEN


Hade ni en fin julafton? Det hade verkligen jag och idag fortsätter jag att bara njuta av lugnet och julstämningen tillsammans med nära och kära. Ikväll blir det dock party med alla vänner som är hemma i stan över jul. Trevligt.
Nu börjar rean ute i webshoparna och jag har redan spanat den lite. Tänk gärna en extra gång innan ni köper något, bli inte förblindade av det billiga priset utan tänk efter; behöver jag verkligen det här? För det går verkligen att fynda nu! Lycka till!

Pälskrage, skinnjacka / Topshop
Tunika, skjorta / Weekday


GOD JUL PÅ ER



Hoppas att ni alla haft en underbart mysig morgon och att dagen fortsätter så trots dåligt väder och problem i trafiken. Jag har myst framför Nyhetsmorgon med en riktigt god frukost och snart bär det av till lite släktningar för att titta på Kalle och senare byta julklappar.

Ta hand om er och ha en riktigt God Jul!

NYTT I GARDEROBEN

                  

Tog en runda på BikBok igår då de hade -50% på allt stickat. Detta fantastiska erbjudande som inte kunde kommit lägligare gjorde att koftan ovan kostade 98 kronor. Galet. Den kommer väl till hands redan idag när jag ska ut och brottas med tågtrafiken för att, förhoppningsvis, komma hem till min familj lagom till lillejulaftons kväll. Wish me luck!

NYTT I GARDEROBEN



Har äntligen fått tag på de supersnygga byxorna från Gina Tricot som jag redan spanat in på Elin. I jul tänkte jag matcha dem till vinröda naglar och en av mina blusar, kanske som på bilden?

Byxor / Gina Tricot
Blus / H&M
Halsband / Carroo c/o


"KONDOMER" TILL SKORNA



Har ni sett det här? Strumpor som man kan klä på sina (annars lite tråkiga kanske?) skor för att ge dem ett helt nytt liv! Dölj en sliten klack eller ge en make-over till dina skor för att du känner för nått nytt.
Tycker idén är klockren, varför har man inte själv tänkt på detta? Vem vill inte ha fjädrar på sina skor till nyår? Finns att kika på här.

REA HOS MODEKUNGEN


Tog en titt i Modekungens webshop och märkte att de har en hel del fint i sin rea-avdelning. Allt ovan finns där och är nedsatt till riktigt bra priser. Detta är mina favoriter.

ATT HÅLLA ETT ÖGA PÅ


Hittade även ett par fina byxor bland BikBoks "coming soon"-saker.. de ser väldigt snygga ut och hade dessutom ett pris på endast 299 kronor. Byxorna ska säljas i flera olika färger bland annat en mörkröd som jag ska definitivt hålla utkik efter. 

GLITTER OCH GLAMOUR


Hittade dessa snyggningar bland nyheterna på Nelly. Kostar 399 kronor vilket jag anser är ett riktigt kap! Lite Jeffrey Campell look-a-likes fast till ett mycket bättre pris. Kan tänka mig att de tar slut snart så man ska kanske skynda sig att klicka? Har alltid velat ha ett par guldklackar.

VISA DINA FORMER


En byxdress kan vara riktigt smickrande för din kropp om du bär den med ett par klackar. Denna snyggningen hittade jag på BikBoks hemsida under "soon in store" och med rätt accessoarer kan den passa perfekt på nyår till och med! Sätt på dig ett halsband och ett skärp för skapa en snyggare siluett.
Byxdress / BikBok
Halsband / H&M
Skärp / H&M
Skor / Nelly

JULSTÄMNING PÅ HÖG NIVÅ




Har åkt hem till mamma och pappa över dagen för att komma i ordentlig julstämning! Här klär vi granen, lyssnar på julmusik och äter lussebullar. Snart är det dags för julmat och salladen ovan är ett nytt tillskott på julbordet. Från Leilas home delivery såklart. Receptet hittar du här. Lovar er att ni inte blir besvikna!


TIDIG JULKLAPP

Som en kombinerad inflyttningspresent/tidig julklapp fick jag häromdagen denna underbara orkidé av min familj. Den är inte bara fantastiskt fin utan även i plast, vilket är perfekt då jag alltid lyckas döda mina blommor och särskilt orkidéer. Så fin den är, och passar perfekt i vårt fönster.


VARMA FÖTTER

Har hittat de perfekta vinterskorna från Shepherd som ser så varma och sköna ut. Priset är lite högt men med lite tur kanske det sänks nu till mellandagarna? Hade gärna pulsat runt i snön i dessa i alla fall. Finns bland annat hos Ellos och Brandos, i både svart och brunt.


STYLEIN



Var inne på Sofis Mode och fick syn på ett erbjudande där man kunde få 30% på en beställning från Stylein. Genast fastnade jag för shortsen ovan i chiffong med breda ben vilket gör att de får en "kjol-look". Typiskt att de inte skulle finnas kvar i min storlek. Sån härlig juleröd färg och allt.

REAFAVORITER



H&M har fyllt på sin reaavdelning ytterligare lite grann och ovan ser ni mina favoriter. Allt är från damavdelningen förutom halsduken, som kommer från herr. Själv har jag lovat mig själv att hålla i pengarna tills efter jul när mellandagsrean börjar. Då kan man gå runt och titta, känna och klämma lite och det är ju faktiskt mycket roligare även om man får trängas lite.

JULELJUS



Såhär mysigt kan man ha det när mörkret faller och snön yr utanför fönstret. Nu blir det fredagsmys resten av kvällen.

MISSMATCHA



Ville bara visa er ett av mina favorithalsband som är fyndat på Vila. Ovan har jag matchat det med min prickiga blus.


WATCH THIS!

Neptunedesign har sänkt priset på alla sina klockor lagom till jul. Tror jag ska klicka hem en liten julklapp till mig själv. Gillar klockor med färg som kan piffa upp en hel outfit.


PERFEKT TILL JULMYSET



Jag har julbakat en del i dagarna och en av mina favoriter är dessa saffransbiscotti som är bakade efter Leilas recept. Otroligt goda och perfekta till glöggen eller kaffet på kvällen. Jag skriver receptet här ifall det är någon som vill testa på dem:

Saffransbiscotti av Leila Lindholm
Ca 35 skorpor

Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader)
2. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen
3. Blanda i de torra ingredienserna och mandeln
4. Forma degen i tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
5. Grädda mitt i ugnen, 25 minuter
6. Ta ut länderna och sänk temperaturen till 125 grader
7. Skär de i 1 centimeter tjok skivor och lägg tillbaka dem på plåten
8. Torka skorporna på en plåt i ugnen i 15 minuter tills de är helt torra

JULKLAPPSTIPS

Om du inte vet vad du ska ge din mamma eller syster i julklapp kanske detta kan vara något? En underbar coffeetable-book att bara ha framme så folk kan bläddra i den, med fina bilder och inspiration. Ett plus är att man gillar lantlig och vit inredning men jag tror de flesta kan uppskatta den ändå.
Finns att beställa i utvalda bokhandlar.


EN ÖNSKNING

Genom blogg.se förstasida idag fick jag syn på detta fantastiska armband härifrån. Armbandet får bli dagens önskning, såhär i juletider. 


DAGENS ERBJUDANDE

Kan erkänna att jag varje dag med spänning väntar på dagens erbjudande som Bik Bok presenterar i form av deras julkalender. Idag får man köpa ett par jeans för endast 149 kronor. Inte fy skam! Passa på att fynda!


MONKIDREAMS

På rean ska jag verkligen ge mig ut och försöka haffa tag i den där jackan från Monki (och hoppas att de rear ut den!). Kanske hade jag matchat den som ovan? Kjol från H&M, kofta från Monki, pannband från Indiska, väska från H&M och skor från Dr. Martins.

 


FÄRGKLICK




Just nu efterlyser jag färgklickar i vårt annars så vita vardagsrum. Denna möbeln hade gärna fått flytta in! Har spanat på den ett tag... Men jag undrar om det finns några kvar, så poppis som den blev så fort. Får ta mig en titt.


JULBAK


Här är resultatet av vår julbakning. Nya fina pepparkaksformar från Lagerhaus och pyntade med glasyr och strössel såklart.


SÖNDAG

Idag ser jag ut såhär när jag ska fira tredje advent genom att baka pepparkakor och lussebullar till härlig julmusik. Infinner sig inte julkänslan idag så vet jag inte när den gör det! Ha en mysig söndag!

Byxor / Zara
Blus / Zara
Cape / Åhlens
Stövlar / Ellos.se


PHOTOSHOOT

Klickade in på Frida Fahrmans blogg och fick se att hon haft versnissage med bilder hon tagit för ett jobb åt Nespresso. Ville bara berätta hur fina bilderna är! Mina två favoriter kan ni se nedan. Otroligt fina!


FREDAGSMYS



Ikväll har jag såklart kollat på idolfinalen och samtidigt njutit av det allra bästa just nu; glögg, pepparkakor och mögelost. Har ni testat årets glögg? Om inte, gör det! Dagens tips.


FREDAG

Den stickade tröjan hittade jag igår på Bik Bok när de hade 30% på allt i butiken och den är riktigt varm och skön! Ett riktigt kap eftersom den kostade 299 kronor innan rabatten. Ska visa den bättre för er imorgon. På bildens syns även mitt halsband från Carroo&Co. Det finns verkligen fina och prisvärda smycken i deras webshop!


OM DET HADE VARIT VÅR..


..så hade jag gått ut i denna jackan idag.

H&M vår


JULSTJÄRNOR


Såhär mysigt är det i vårt fönster just nu.

Ledsen att det nästan bara blir inredningsbilder för tilfället men min garderob är fortfarande inte uppackad så varje morgon är det lika kul att klä på sig (eller inte). Får förhoppningsvis ordning på den till helgen och tills dess ska jag försöka lägga upp en outfitbild till er idag!


H&M HOME

 

Gick in på H&M Home för att hämta lite inspiration till vår lägenhet. Denna färgskalan gillar jag verkligen och hade gärna haft den i köket. Alla material är i linne eller linneblandning och ser sådär härligt rustika ut. Det finns dessutom massor av reavaror i webshopen så passa på om du vill förnya ditt hem!


KUM KUM PÅ NELLY

Kikade precis in på Nelly eftersom de har fri frakt hela veckan och hittade en massa Kum Kum ringar bland nyheterna. Dessa ringar är verkligen ett favoritmärke för mig men de senaste åren har jag haft svårt att hitta återförsäljare. Nu dök de upp! Perfekt julklapp till din syster kanske?


LJUS I MITT HUS



Lite dålig uppdatering och det beror på att jag fortfarande inte kommit iordning här hemma. Men lite pyntning hinner man med mellan att packa upp köket och göra snyggt i klädkammaren. Två exempel på ljusstakar ser ni ovan. Min adventljusstake består av fyra vita koppar, mossa, ljus och en siffra i stål. Tanken är att jag även ska sätta i flugsvampar i mossan för att pynta lite extra (har inte hittat dem än bara). Och kandelabern blev väl bara för fin med sina röda ljus och rosetter?

JAG SER RÖTT



Hittade klänningen i Zara's Evening Collection och visst hade man velat ha på sig den på julafton? Och kanske matchat den som jag gjort ovan. Väskan är från Zara, ringen från BikBok och läppstiftet från Make Up Store.


SÖTA UNDER



Detta söta set presenterar H&M i sin vårkollektion. Söta som socker och andas lite femtiotal. Överdelen hade funkat fint även under en kavaj i vår. Längtar, längtar..


FLYTTKAOS

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men jag sitter just nu i vad som såsmåningom ska bli mitt nya sovrum och är omringad av flyttkartonger, målarburkar, kläder, madrass osv. osv. Flyttkaoset har infunnit sig och vi försöker bli klara så fort som bara är möjligt! Men nu blir det en paus för att slökolla på Gossip Girl lite.



TÄVLING MED SOFI FAHRMAN OCH ELSA

Gick in på Sofi Fahrmans blogg och hittade en spännande tävling där man får chansen att visa upp en helt ny film om Elsa på sin blogg! Klicka här för att läsa om hur ni ska gå till väga. Ovan ser ni en liten tjuvkik på hur mitt bidrag ser ut.


H&M VÅR - REDAN NU!

        

Denna baddräkt som jag tipsade om igår från H&M's vårkollektion har redan kommit in i webshopen! Passa på att drömma dig bort till sommaren redan nu och inhandla dig en riktigt snygg baddräkt!


BIKBOKS JULKALENDER

Varje dag fram till julafton har BikBok ett nytt generöst erbjudande i butiken. Idag kostar alla örhängen 29 kronor oavsett tidigare pris. Det tycker jag verkligen är ett perfekt tips på en julklapp, till sin syster eller bästa vän kanske?


TORSDAG

Såhär såg jag ut idag (väldigt dålig bild, jag vet). Jag ville mest tipsa er hur lätt det är att förändra en outfit till det bättre. Här är jag påväg att skruva ihop möbler inför flytten men hade jag satt på mig ett skärp, ett halsband, kanske en snygg klocka och några snygga skor istället för raggisar så hade jag varit redo för det mesta!
Byxorna och tshirten är från Monki, jeansskjortan från H&M.

H&M SPRING 2011


Här kan du tjuvkika på H&M's vår och ovan ser du mina favoriter... som är rätt många. Snön vräker ner utanför fönstret och Malmö blir bara vitare och vitare och då längtar man allt lite extra till våren. Älskar verkligen H&M, de gör mig väldigt sällan besviken.

MORGONSTUND HAR GULD I MUN

 
Startar dagen med en riktigt brakfrukost! Ägg, sill, pepparkaksfil, kaffe... Har en lång dag framför mig med besök på bland annat IKEA för att sen börja måla i lägenheten. Mycket energi behövs! Utanför snöar det som aldrig förr.
Förresten. Visst har Ica lyckats göra sina förpackningar himla juliga och mysiga? Hur fina somhelst ju!
Godmorgon på er!

RSS 2.0