PERFEKT TILL JULMYSET

Jag har julbakat en del i dagarna och en av mina favoriter är dessa saffransbiscotti som är bakade efter Leilas recept. Otroligt goda och perfekta till glöggen eller kaffet på kvällen. Jag skriver receptet här ifall det är någon som vill testa på dem:
Saffransbiscotti av Leila Lindholm
Ca 35 skorpor
Ingredienser:
Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader)
2. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen
3. Blanda i de torra ingredienserna och mandeln
4. Forma degen i tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
5. Grädda mitt i ugnen, 25 minuter
6. Ta ut länderna och sänk temperaturen till 125 grader
7. Skär de i 1 centimeter tjok skivor och lägg tillbaka dem på plåten
8. Torka skorporna på en plåt i ugnen i 15 minuter tills de är helt torra
Kommentarer
Trackback